Latest Instagrams

Prag

5. ožujka 2015.







Prag - "Grad stotinu tornjeva" ili "zlatni grad". Mističan, bajkovit, mjesto u koje sam se zaljubila na prvi pogled i s tugom ga napustila. Crkve, mostovi i kule, kao da su istrgnuti iz prošlosti i zalijepljeni u današnje vrijeme. Osim arhitekture, oduševila me povijest grada i legende.

Najbolji savjet koji sam dobila prije polaska bio je taj da se izgubim, lutam i upijam ritam Praga. 




Hrana je ukusna no vrlo skupa u strogom centru (osim štandova sa kobasicama koje koštaju oko 20ak kn). Preporučam vam da posjetite Radnični sklipekneobičan underground restoran ispunjenim rustikalnim rekvizitima. Ako nemate vremena zadržavati se u restoranima, posjetite Bageterie Boulevard koji nudi ukusna, svježa i topla peciva sa pilećim prsima, tunjevinom, povrćem i sl. U blizini centra, svega 10ak minuta hoda nalazi se Paladium, veliki trgovački centar (osim što ćete naći hranu za svačije nepce obavit ćete i dobar shopping).


Također posjetite:

Petrin tower,toranj nalik Eiffelovom, na brdu iznad Vltave koji je izgrađen kao umanjena replika onog pariškog, Zlatnu ulicu (Zlatá ulička) najpoznatiju po slavnom književniku, Franzu Kafki, kao i po brojnim šarenim kućicama, čiji su katovi 
povezani u jednu cjelinu, ZOO Prag, jedan od 7 najboljih u svijetu (prema Forbes magazinu) o kojem sam puno čitala no nisam ga uspjela posjetiti zbog nedostatka vremena, Vjenceslavov trg ili Václavské náměstí (jedan je od najpoznatijih gradskih trgova u Pragu).

Za više informacija o znamenitostima Praga posjetite PRAGUE TIP TRIP. 





* BRISANJEM ISPOD UPISANE POVEZNICE KRŠITE ZAKON O AUTORSKOM PRAVU RH *
Preuzeto s:http://www.putovnica.net/odredista/ceska/prag



































Nosila sam Orsay suknju, BUBU WITH LOVE majicu (najudobniju i najmekšu ikada).
 Pull&bear kaput, Bershka gležnjače i GIANT VINTAGE NAOČALE.

Do sljedećeg posta!
V. :*
Thank you for visiting!

Latest Pins

© Blue Turpentine. Design by FCD.